97

Woningstichting GoedeStede levert nieuwe woningen corona-proof op

Sinds een week zijn 95 huurders eigenaar geworden van hun gloednieuwe appartement in wooncomplex Madrona in Almere Buiten. De huurders ontvingen hun sleutel op contactloze wijze.

Bouwen

“Zoals we in onze concept woonvisie al hebben aangegeven is het bouwen, bouwen en nog eens bouwen”, aldus wethouder Lindenbergh. “Ondanks de coronacrisis gaat dat dus gewoon door. En daar ben ik blij om. We weten immers dat we meer woningen nodig hebben in onze stad. Helaas kon ik de huissleutel aan de eerste bewoner(s) niet fysiek overdragen, maar via een internetverbinding is dat toch gelukt. Ik wens de bewoners veel plezier op zo’n mooie plek in de stad”.

Video

Wethouder Lindenbergh nam een filmpje op om het pand virtueel te openen en om de bewoners te feliciteren met hun nieuwe woning.

 

Corona

Woningstichting GoedeStede houdt rekening met de richtlijnen rondom het coronavirus. Daarom is de verhuur van deze nieuwe woningen anders vorm gegeven. De administratieve zaken zijn digitaal en zonder direct persoonlijk contact afgehandeld. De nieuwe huurders ontvangen ook een filmpje met uitleg zodat zij precies weten hoe ze de installaties in hun woning moeten bedienen. “In deze vreemde tijden hebben we onze verhuurprocedures aangepast. En daarin zie ik mooie ontwikkelingen die we in de toekomst wellicht kunnen vasthouden”, zegt Arjan Deutekom, directeur/bestuurder van woningstichting GoedeStede.

Madrona

Het appartementengebouw telt 74 tweekamer- en 21 driekamerwoningen, verdeeld over 12 verdiepingen. Meerdere woningen in het markante gebouw aan het einde van de Evenaar, kijken uit over natuurgebied de Oostvaardersplassen.

De woontoren is ontworpen door Inbo architecten. In de robuust gemetselde gevel lijken de balkons naar buiten te schuiven als lades. Trebbe heeft ervoor gezorgd dat het gebouw snel kon worden gerealiseerd. Zo is het prefab betoncasco al in de fabriek voorzien van de vloeren inclusief balkons. Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe: “Ik ben er trots op dat we kunnen voortborduren op de succesvolle producten die we in een goede samenwerking met GoedeStede ontwikkelen en dat daarbinnen ook ruimte is voor vernieuwing!” Alle woningen hebben een huurprijs die bereikbaar is voor mensen die aangewezen zijn op huurtoeslag.

Foto

Sleutels Modrona met wethouder Julius Lindenbergh. Foto aangeleverd door: GoedeStede

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant