50

Het Panel: “Wat vind jij van de huurverhoging in coronatijd?”

In de rubriek ‘Het Panel’ kun je iedere week jouw mening geven over thema’s die spelen in Almere. Deze week gaat het over de huurverhoging in coronatijd. In de Eerste Kamer is er op 21 april een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. “Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap”, aldus de partij eerder. Ook NIDA Almere gaf eerder aan tegen een huurverhoging te zijn in deze tijd.

Problemen

De partijen vrezen dat inwoners van Almere het nog moeilijker krijgen als de geplande huurverhoging worden doorgevoerd. “De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep”, aldus de SP. “Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten”.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de huurverhoging in coronatijd? Huurbazen hebben toch ook uitgaven die verder gaan? Of gaat een huurverhoging juist nu te ver? Geef je mening onderaan deze pagina.

Stem mee!

Stem ook eens op de andere polls over wonen.

[democracy id=”36″]

[democracy id=”43″]

[democracy id=”16″]

Bekijk ook eens:

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant