59

Vanaf vandaag lichte versoepeling corona-maatregelen

Vanaf vandaag gaan ook in Almere de scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang weer open. De regering kondigde vorige week een lichte versoepeling af van de corona-maatregelen.

Sport en spel

Ook op gebied van sport en spel is er een lichte versoepeling: “Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt de maatregel van afstand houden niet”, aldus de gemeente Almere.

Kapper

Vanaf vandaag is het ook weer mogelijk om naar de kapper te gaan: “Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk”, schrijft de gemeente. “Het werk wordt zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand georganiseerd. Er wordt gewerkt op afspraak, waarbij de ondernemer/medewerker en de klant samen vooraf bespreken of het bezoek een risico oplevert”.

Bibliotheek

De bibliotheek opent vandaag haar deuren: “Bibliotheken openen hun deuren weer voor publiek en nemen maatregelen zodat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden”.

Openbaar vervoer

In het openbaar vervoer wordt het nog wel opletten. “Gebruik alleen het openbaar vervoer als dat echt nodig is, vermijd de spits en geef elkaar de ruimte. In trein, bus en metro wordt u geadviseerd om niet-medische mondkapjes te dragen. Vanaf 1 juni is dit verplicht”, aldus de gemeente Almere.

Noodverordening

De noodverordening in Flevoland wordt vanaf vandaag aangepast vanwege de versoepeling. “De voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland heeft op 9 mei 2020 besloten tot een Noodverordening. Dit naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet op woensdag 6 mei 2020 bekend heeft gemaakt. De Noodverordening is een besluit van de voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland, burgemeester Franc Weerwind van Almere, ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus”.

Lees ook eens:

Politie vaak gebeld vanwege overtreders coronamaatregelen

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.

Dit vind je misschien ook interessant