54

Weekoverzicht: Herdenken en vieren

Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten uit Almere.

Herdenken

Op 4 mei werd er zoals ieder jaar twee minuten stilte gehouden. De herdenking verliep dit jaar anders dan normaal. Vanwege de coronamaatregelen werden mensen verzocht thuis te herdenken.

In Almere was er een digitale herdenking.

Terugkijken: Dodenherdenking Almere 2020

Eerder op de dag was er een herinneringsvlucht.

Herinneringsvlucht boven Almere

Vieren

Het jaarlijkse bevrijdingsfestival ging niet door. Ook het bevrijdingsfestival van Flevoland, dat ieder jaar plaatsvindt in Almere, werd geannuleerd. Wel werd rond middernacht het bevrijdingsvuur aangestoken. Daarbij was onder meer burgemeester Franc Weerwind aanwezig.

Vrijheidsvuur Almere aangestoken

Op 5 mei werd er een digitaal monument onthuld voor de bemanning van de Short Stirling. De Short Stirling is de Engelse bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Markermeer is neergestort. Dit jaar wordt het vliegtuigwrak geborgen.

Digitaal monument voor bemanning Short Stirling gelanceerd

Woningen beschoten

Deze week werden er twee woningen beschoten. Dat gebeurde op de vroege ochtend van 4 mei.

Woningen beschoten in Kruidenwijk en Poort

Na beschietingen op twee woningen in Almere, heeft de burgemeester besloten de woningen af te sluiten voor de duur van zes weken.

Burgemeester Almere sluit twee woningen vanwege schietpartijen

Op 6 mei zocht de politie naar verdachten. Er zou mogelijk opnieuw een schietpartij zijn geweest in de buurt van de Distelweg.

Mogelijk opnieuw schietpartij omgeving Distelweg; politie zoekt getuigen

Nep e-mail

De gemeente Almere ontvangt berichten dat inwoners e-mails krijgen over een openstaande rekening van gemeentelijke belastingen. Deze e-mails zijn niet echt en worden niet door de gemeente verzonden. De gemeente Almere waarschuwt voor oplichters.

Gemeente waarschuwt voor valse e-mails

Coronavirus

Het Flevoziekenhuis gaat de poliklinische zorg geleidelijk uitbouwen. Veel zorg werd de afgelopen weken uitgesteld vanwege het coronavirus.

Flevoziekenhuis hervat reguliere zorg

Er werd deze week opnieuw een braakliggend terrein afgesloten in Almere vanwege illegale motorcrossen. Burgemeester Franc Weerwind kwam tot het besluit nadat bleek dat er tussen 5 april en 27 april grote groepen het illegale evenement hebben bezocht.

Opnieuw sluiting terrein vanwege illegale motorcross

Afvalplan

De gemeenteraad van Almere wil nog niet vergaderen over het plan voor een nieuw afvalsysteem in de stad. Het voorstel is teruggestuurd aan het college en verantwoordelijk wethouder Jan Hoek.

Gemeenteraad buigt zich nog niet over nieuw afvalplan

Moederdag

Morgen is er een speciale Moederdagactie. Moeders van Almere worden opgeroepen om zo af en toe omhoog te kijken. De actie is van het corona-initiatief AllyBlijftBinnen.

Speciale Moederdagactie van AllyBlijftBinnen

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant