72

Bewakingscamera’s Kruidenwijk en Poort na schietpartijen

Burgemeester Franc Weerwind laat bewakingscamera’s plaatsen in de Kruidenwijk en Almere Poort na schietpartijen in de afgelopen week. De camera’s zullen vanaf komende week in bedrijf zijn.

Schietpartijen

In de vroege ochtend van 4 mei, zijn op de Melkdistelstraat en op het Freyaplantsoen in Almere, twee woningen beschoten. Er bleek meerdere keren te zijn geschoten. Op vrijdag 1 mei werd er in de Melkdistelstraat ook al geschoten. Mogelijk zou er ook geschoten zijn op woensdag 6 mei in de buurt van de Distelweg. Na beschietingen op twee woningen in Almere, heeft de burgemeester besloten de woningen af te sluiten voor de duur van zes weken.

Gebiedsverbod

Naast de camera’s is er ook een gebiedsverbod opgelegd. Het gebiedsverbod geldt voor ”kernfiguren die nu zes weken niet meer in Almere mogen komen”, aldus de burgemeester. Hij deed die uitspraak in de lokale krant.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant