51

Politie zoekt automobilist en bijrijder na ongeval

Op woensdag 6 mei omstreeks 12.15 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Koning Wilhelminalaan in Naarden. Na het ongeval zijn de bestuurder en bijrijder van één van de auto’s ervandoor gegaan.

Frontale aanrijding

“De 48-jarige automobilist uit Almere ziet dat een tegemoet rijdende auto uitwijkt voor een fietser, maar niet meer zijn eigen weghelft opzoekt. Het gevolg: Een frontale aanrijding. Er volgt een enorme klap en de tegemoet rijdende auto – een zwarte oldtimer van het merk Mercedes– stond meteen stil”, meldt de politie.

Op de vlucht

“De bestuurders van de auto’s maken na het ongeluk contact en er volgt een gesprek. Als de bestuurder uit Almere zijn auto even aan de kant wil zetten om ruimte te maken voor een andere auto, ziet hij de bestuurder van de oldtimer en zijn bijrijder weglopen. Ze komen niet meer terug”, schrijft de politie. “De politie is op zoek naar de twee mannen en naar informatie over hen”.

Het kenteken is bij de politie bekend en onderzocht, maar dat heeft nog niet geleid tot het aanhouden van de verdachten.

Signalement

De politie geeft het volgende signalement van de verdachten.

Bestuurder:

– Man
– Blank, zongebruind
– Tussen de 40 en 45 jaar
– Ongeveer 1.75 – 1.80 meter lang
– Kort, blond, grijzig haar
– Tenger postuur
– Droeg een mondkapje
– Sprak ABN Nederlands
– Licht blauwe spijkerbroek
– Licht blauw shirt met lange mouwen

Bijrijder:

– Jongen
– Blank, zongebruind
– Rond de 16 jaar
– Rond de 1.70 meter. In ieder geval kleiner dan de bestuurder
– Normaal postuur
– Langer wild, krullend/golvend lichtbruin/donkerblond haar.

Oproep

De politie komt graag in contact met mensen die de opvallende zwarte oldtimer van het merk Mercedes die dag hebben zien rijden. Ook komt de politie graag in contact met mensen die deze twee verdachten na de aanrijding hebben zien lopen in de richting van de Rijksweg. Andere informatie over deze auto en de twee verdachten is ook welkom.

Weet je meer? Bel 0900-8844 of anoniem  via 0800-7000. Tippen kan ook via het tipformulier op de website van de politie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant