56

Politie zoekt getuigen van twee straatroven in Haven

De politie is op zoek naar mensen die meer gezien of gehoord hebben van twee straatroven in Almere Haven. Het gaat om straatroven die gepleegd zijn op 1 en 3 mei.

Beroving Schoolwerf

“Afgelopen dagen zijn er twee jongens beroofd in Almere Haven. In beide gevallen waren de daders drie jongens van ongeveer 17 jaar”, aldus de politie. “De meest recente straatroof is van zondagmiddag 3 mei rond 15.40 uur. Toen werd een 18-jarige jongen op de Schoolwerf beroofd door drie jongens. Het slachtoffer liep over de Schoolwerf toen er drie jongens in zijn richting liepen. Hij had de jongens al eerder gezien bij de bushalte, toen ze in het gezelschap waren van een paar andere jongens. Toen de drie jongens het slachtoffer passeerden, pakte een van hen hem bij zijn jas. De jongen werd onderuit getrapt en kreeg een paar stevige klappen waaronder een stomp in zijn gezicht. Zijn belagers gingen er vandoor met zijn telefoon en air-pods”.

Beroving Markerlaan

“Op vrijdag 1 mei rond 22.45 is een 16-jarige jongen beroofd van zijn telefoon op de parkeerplaats van Sporthal De Marken. Ook bij deze straatroof waren er drie daders van vermoedelijk 17 jaar oud. Ze trokken het 17-jarige slachtoffer van zijn scooter toen hij de bocht van het parkeerterrein van Sporthal De Marken reed. Hij kwam hierdoor ten val. De daders dwongen hem zijn telefoon af te staan en een van de daders gaf hem een stomp in zijn gezicht”, schrijft de politie.

Signalementen

Op de website van de politie zijn signalementen te bekijken van de daders.

Oproep

Tijdens het incident liep een man zijn hond uit te laten op de parkeerplaats. Ben jij die man met die hond? Of ben je getuige geweest van een van deze straatroven of kun je ons meer vertellen over de daders? Neem contact op met de recherche van politie Almere via 0900 8844. Reageer je liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Je kunt ook reageren door het tipformulier van de politie in te vullen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant