54

Flevoziekenhuis hervat reguliere zorg

Het Flevoziekenhuis gaat de poliklinische zorg geleidelijk uitbouwen. Veel zorg werd de afgelopen weken uitgesteld vanwege het coronavirus.

Medische urgentie

“Bij het uitbouwen van de zorg is medische urgentie leidend”, zo meldt het ziekenhuis. “Patiënten bij wie de medische urgentie hoog is worden als eerste geholpen. Dit is ter beoordeling van de medisch specialist. Patiënten hoeven niet zelf contact op te nemen over het plannen van een afspraak, zij worden gebeld door een medewerker van het ziekenhuis. Het opbouwen van de poliklinische zorg gebeurt geleidelijk. Alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen (zoals 1,5 meter afstand) worden hierbij in acht genomen”.

Test

Patiënten en bezoekers van het ziekenhuis worden eerst kort getest: “Onze medewerkers vragen naar klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts. Eventueel krijgen zij een mondmasker”.

Operaties

Een deel van de operatiekamers is de afgelopen tijd gebruikt als Intensive care. Deze capaciteit kan geleidelijk afgebouwd worden, zodat weer meer operaties en opnames kunnen plaatsvinden. “De uitbreiding van het aantal operaties vindt gefaseerd plaats, ook hierbij is de medische urgentie van patiënten leidend. Spoedoperaties en semi-spoedoperaties hebben de afgelopen tijd normaal plaatsgevonden en blijven gegarandeerd”, aldus het ziekenhuis.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant