52

Burgemeester Almere sluit twee woningen vanwege schietpartijen

Na beschietingen op twee woningen in Almere, heeft de burgemeester besloten de woningen af te sluiten voor de duur van zes weken. De burgemeester neemt het besluit samen met het sectorhoofd van de politie en de officier van justitie.

Schietpartij

In de vroege ochtend van 4 mei, zijn op de Melkdistelstraat en op het Freyaplantsoen in Almere, twee woningen beschoten. Er bleek meerdere keren te zijn geschoten. Afgelopen vrijdag werd er in de Melkdistelstraat ook al geschoten. “Gelet op de ernst van deze situaties wordt er met spoed ingegrepen”.

Onderzoek

De politie doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak van de gebeurtenissen, waarbij onder andere wordt onderzocht of de zaken onderling verband met elkaar houden. Daarnaast heeft burgemeester Franc Weerwind op basis van informatie van de politie besloten de betrokken woningen per 5 mei tijdelijk te sluiten. Volgens de burgemeester zijn de sluitingen noodzakelijk om de openbare orde te herstellen en te beschermen. Dit biedt ook de mogelijkheid om eventueel verdere maatregelen te nemen om daarmee te voorkomen dat dezelfde situaties zich opnieuw voordoen. De sluitingen gelden in eerste instantie voor zes weken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant