62

Gemeente waarschuwt voor valse e-mails

De gemeente Almere ontvangt berichten dat inwoners e-mails krijgen over een openstaande rekening van gemeentelijke belastingen. Deze e-mails zijn niet echt en worden niet door de gemeente verzonden. De gemeente Almere waarschuwt voor oplichters.

Opgelicht

“De afzender is een oplichter die zich voordoet als gerechtsdeurwaarder Euroloans & Partners. In de e-mail staat dat er een openstaand bedrag betaald moet worden. Deze e-mails worden niet in opdracht van de gemeente Almere verzonden”, zo meldt de gemeente. “De gemeente verstuurt aanslagen voor de gemeentelijke belastingen via de post en de online Belastingbalie“.

Doe aangifte

Mocht je een e-mail ontvangen: betaal niet, klik niet op de links in het bericht en open geen bijlagen. Installeer ook een antivirusprogramma of firewall en zorg dat de meest recente updates zijn geïnstalleerd. Heb je geld overgemaakt naar de oplichters? Doe dan aangifte bij de politie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant