54

Terugkijken: Dodenherdenking Almere 2020

De dodenherdenking in Almere is dit keer alleen digitaal te bekijken. Het Comité 4 en 5 mei zendt in samenwerking met AV Facilities een programma uit rondom Dodenherdenking. “In Almere worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in een aangepast, virtueel programma herdacht. De aangepaste herdenking kan via livestream worden gevolgd op TV of computer”, aldus het comité.

Livestream

Bekijk hieronder de livestream. Aanvang livestream is rond 19.25 uur. Ziet u niks? Klik dan op deze link.

Video door: AV Facilities in samenwerking met Comité 4/5 mei Almere.

Programma

“Het programma bestaat uit de toespraak van burgemeester Franc Weerwind, 2 gedichten van Almeerse scholieren, een boekpassage door wethouder Hilde van Garderen en muziek door Nick Teunissen en Melany Sharon”, meldt het comité. “Verder wordt het taptoesignaal gebracht en zijn we 2 minuten stil. Er wordt afgesloten met het Wilhelmus”.

Bezoek geen monumenten

Het comité doet ook een oproep om thuis te blijven: “Gezien de richtlijnen van de overheid die gemaakt zijn om samen het corona-virus tegen te gaan, vragen wij u om geen bezoek te brengen aan de monumenten. Beelden zijn te zien op de livestream tijdens de 2 minuten stilte”.

Video gepubliceerd door: 1Almere

Dit vind je misschien ook interessant