Herinneringsvlucht boven Almere

Deel dit artikel

Over ongeveer anderhalf uur vliegen er drie Edambusters over de stad. Het gaat om drie vliegtuigen die onderdeel zijn van de herinneringsvlucht.

Verzorgingshuizen

“In een formatie van drie vliegtuigen vliegen ze over verzorgingshuizen waarbij ze een rondje om of boven het dorp of de stad maken”, meldt de gemeente Almere. “Om groepsvorming van kijkers te voorkomen vliegen ze niet over de gebruikelijke herdenkingsplaatsen. Dit jaar vliegen ze onder meer over Nijkerk, Amersfoort, Hilversum, Almere (circa 15.27 uur), Monnickendam, Purmerend, Oosthuizen, Hoorn, Avenhorn, Obdam, Enkhuizen en Lelystad. De precieze tijd is afhankelijk van de wind”.

De vliegtuigen vliegen dus om ongeveer half vier, of kort ervoor, over Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

2 Reacties op “Herinneringsvlucht boven Almere”

 1. P. de Jong

  Las zojuist de aankondiging van de herdenkingsvlucht o.a. boven Almere.
  Is er helemaal niemand die nog weet dat er vanuit Engeland
  DAMbusters naar Duitsland vlogen. (EDAMbusters……..
  nooit van gehoord, vervoerden die soms kazen ??

 2. Peter71

  Het zijn Edambusters en geen Dambusters

  De naam Edambusters is een knipoog naar de beroemde Dambusters. ”De Edambusters bestaan al sinds 1971 en maken deel uit van de Nederlandse afdeling van de Royal Air Force Association (RAFA). Dat is een welzijnsorganisatie voor voormalige leden van de Britse luchtmacht. Officieel heten ze 1077 RAFA squadron Edambusters”.

  Staat bij Omroep Flevoland 😉

Reageren is niet meer mogelijk.