52

Herinneringsvlucht boven Almere

Over ongeveer anderhalf uur vliegen er drie Edambusters over de stad. Het gaat om drie vliegtuigen die onderdeel zijn van de herinneringsvlucht.

Verzorgingshuizen

“In een formatie van drie vliegtuigen vliegen ze over verzorgingshuizen waarbij ze een rondje om of boven het dorp of de stad maken”, meldt de gemeente Almere. “Om groepsvorming van kijkers te voorkomen vliegen ze niet over de gebruikelijke herdenkingsplaatsen. Dit jaar vliegen ze onder meer over Nijkerk, Amersfoort, Hilversum, Almere (circa 15.27 uur), Monnickendam, Purmerend, Oosthuizen, Hoorn, Avenhorn, Obdam, Enkhuizen en Lelystad. De precieze tijd is afhankelijk van de wind”.

De vliegtuigen vliegen dus om ongeveer half vier, of kort ervoor, over Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant