58

Documentaire over de Short Stirling in de maak

In opdracht van de Provincie Flevoland maakt Moondocs een documentaire over de Short Stirling en haar bemanning. Dat meldt de gemeente Almere.

Bemanning

De documentaire gaat over verhalen van de zeven vliegers en hun nabestaanden. De documentaire wordt gepubliceerd nadat de Short Stirling is geborgen.

Short Stirling

“Almere is een jonge stad, maar ook hier heeft de Tweede Wereldoorlog zijn sporen achtergelaten”, aldus de gemeente. “Het IJsselmeer dat hier toen lag, was belangrijk voor de geallieerden voor de vliegroutes naar het Ruhrgebied. Tijdens de drooglegging van de provincie Flevoland zijn verschillende militaire vliegtuigwrakken gevonden. Het college van burgemeester en wethouders en de Almeerse gemeenteraad willen het vliegtuigwrak bergen. Nabestaanden hebben gevraagd om de stoffelijke resten van hun familieleden te bergen om zo een laatste rustplaats te krijgen”.

Documentaire

Totdat de Short Stirling is geborgen, plaatsen documentairemakers onderzoeksmateriaal en videofragmenten op www.vliegenoverpolderlijnen.nl. Dit wordt in de loop van de tijd een digitaal monument voor de bemanningsleden van de Short Stirling. De website gaat vanaf 5 mei 2020 in de lucht.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere

Dit vind je misschien ook interessant