57

Weekoverzicht: Mondkapjes, huurverhoging en Koningsdag

Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten uit jouw buurt.

Foto van de week

In Almere Muziekwijk heeft Ali B met zijn optreden voor een uitbundige sfeer onder de bewoners gezorgd. Foto door: Bastiaan van Musscher.

Hartverwarmende Ali B Vrienden Tour voor ouderen

Koningsdag

De week begon met Koningsdag. Op die dag hield 1Almere een liveblog bij. Bekijk hieronder het liveblog terug.

Hoe wordt Koningsdag dit jaar gevierd?

Terugkijken: Koningsdag bij jou in de buurt; wat is er online te beleven?

27 april: Koningsdag wordt Woningsdag bij EASY 95.5 FM

Huurverhoging

Ondanks de coronacrisis dreigen de huren verhoogd te worden. SP Almere deed daarom een oproep aan alle huurbazen om de huurverhoging te stoppen.

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

De SP-fractie in Almere heeft deze week een brief verzonden naar woningcorporaties. Met de brief wil de partij voorkomen dat de huren van woninghuurders alsnog verhoogd worden.

SP stuurt brief tegen huurverhoging naar woningcorporaties

Naast de SP is ook NIDA Almere tegen een huurverhoging. De partij diende een motie in.

Motie ingediend voor bevriezing van huren

Beweging tijdens corona

Normale begeleiding door de fysiotherapeut is momenteel maar zeer beperkt mogelijk door de coronamaatregelen. Toch hebben fysiotherapeuten van Zorggroep Almere daar een oplossing op gevonden.

Fysiotherapeuten houden Almeerders op afstand soepel

Gebedsoproep Moskeeën

VVD en PVV wilden een extra raadsvergadering vanwege een versterkte gebedsoproep bij drie moskeeën in de stad. Drie Almeerse moskeeën wilden vrijdag via luidsprekers een gebed uitspreken. De oproep tot gebed van moskeeën mocht doorgaan. De moties werden verworpen.

Extra raadsvergadering over oproep moskeeën via luidsprekers

Mondkapjes

Ondanks berichten dat er voldoende mondkapjes zijn, is er nog altijd een tekort in verpleeghuizen, de GGZ en wijkverpleging. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging V&VN. De enquête werd afgenomen onder ruim 10.000 verpleegkundigen en verzorgenden. Ook in Almere zou er nog altijd een tekort zijn.

Zorggroep Almere zoekt mondkapjes voor de zorg

Datalek in app

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft donderdag aan de Tweede Kamer gemeld dat de NL-Alert-app niet veilig is. Er zou een datalek zijn ontdekt in de app. De minister raadt gebruikers van de NL-Alert-app aan om deze te verwijderen.

Datalek in aanvullende NL-Alert-app; verwijder de app direct

Cameratoezicht tegen illegaal dumpen

Moet er cameratoezicht komen op straat om de illegale dumpingen van afval in de stad tegen te gaan? Als het aan NIDA Almere ligt wel. De partij wil van het college weten of cameratoezicht een optie is.

Cameratoezicht als oplossing om illegale afvaldumpingen tegen te gaan

Geen blad- en snoeikorven

De blad- en snoeikorven worden voorlopig niet geplaatst. Dat meldt de gemeente Almere. Er zijn niet voldoende medewerkers die de korven kunnen plaatsen. Partijen vrezen hierdoor voor extra illegale dumpingen.

Gemeente: ”Blad- en snoeikorven voorlopig niet geplaatst”

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant