57

Almere Haven Festival gaat dit jaar niet door

Het Almere Haven Festival is afgelast. Dat meldt de organisatie van het evenement. Het festival zou plaatsvinden op 4, 5 en 6 september. Door de coronacrisis is er teveel onzekerheid.

Jubileum

Dit jaar zou het festival voor de twintigste keer plaatsvinden. Het was dus een jubileumeditie: “De voorbereidingen voor het festival waren in volle gang”, aldus de organisatie. “De 2020-editie zou bovendien een aantal leuke vernieuwende programma-onderdelen en locaties bevatten om het jubileumjaar een extra feestelijk accent te geven. Helaas gaat dat in 2020 niet lukken en zullen de inwoners van Almere en de vele bezoekers van buiten Almere het in september moeten doen zonder drie dagen muziek, cultuur, varen en lekker eten”.

Onzeker

De huidige Corona-crisis zorgt voor te veel onzekerheid bij alle partijen: “In overleg met de gemeente, sponsoren en andere betrokkenen is dit besluit genomen. Inmiddels zijn de pijlen gericht op 2021, waarbij het jubileum van het Almere Haven Festival alsnog uitbundig gevierd zal worden in Haven”, schrijft de organisatie van het festival op internet.

Groots evenement

“Het festival, dat in 2020 haar 20-jarige jubileum zou vieren, geniet landelijke bekendheid door de zeer kwalitatieve concerten en klassieke programmering”, schrijft de organisatie. “Ook andere onderdelen zoals de brocante- en de antiekmarkt, de culinaire havenkom-proeverij en de vele maritieme activiteiten – waaronder de Botterrace en de shantykoren – worden altijd hooggewaardeerd door de circa 65.000 bezoekers”.

Inmiddels zijn de pijlen dus gericht op 2021, waarbij het jubileum van het Almere Haven Festival alsnog uitbundig gevierd zal worden in Haven.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant