68

Politie zoekt man na dodelijke schietpartij op Almeerder

In het onderzoek naar het dodelijke schietincident in een parkeergarage aan de Amstelstraat in Amsterdam, is de politie dringend op zoek naar Erxinio Luntungan. Dat meldt de politie via internet en het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Almeerder

De gezochte man wordt ervan verdacht dat hij op 18 mei 2019 de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere heeft neergeschoten. Gefferie overleed enkele uren later. De identiteit van Erxinio Luntungan werd in mei 2019 al bekendgemaakt. Sinds 28 april 2020 staat hij op de Nationale Opsporingslijst.

Voortvluchtig

“Erxinio Luntungan is voortvluchtig sinds het schietincident. Het is niet bekend waar hij zich schuil houdt. Mogelijk krijgt hij daarbij hulp uit zijn omgeving, iets wat strafbaar is”, aldus de politie. “Erxinio verbleef in het verleden enige tijd in België en heeft contacten in Engeland. Door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van Erxinio Luntungan”.

Oproep

Heeft u verdachte Erxinio Luntungan gezien en/of weet u waar hij op dit moment is? Bel dan onmiddellijk met 112. Benader deze verdachte niet zelf. Meer informatie over de verdachte is te vinden op de website van de politie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant