56

Nog altijd tekort mondkapjes verpleeghuizen, de GGZ en wijkverpleging

Ondanks berichten dat er voldoende mondkapjes zijn, is er nog altijd een tekort in verpleeghuizen, de GGZ en wijkverpleging. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging V&VN. De enquête werd afgenomen onder ruim 10.000 verpleegkundigen en verzorgenden. Ook in Almere zou er nog altijd een tekort zijn.

Helft

Van de respondenten geeft de helft aan dat er nog altijd een tekort is. Beroepsvereniging V&VN ziet weinig verbetering: “Het is schrijnend dat we na twee maanden nog steeds in deze situatie zitten,” zegt voorzitter Gerton Heyne tegen Het Parool. “De minister maakt zijn belofte niet overal waar.”

In Het Parool is meer te lezen over de enquête van V&VN en het tekort aan medische beschermingsmiddelen.

Almere

Ook in Almere zou er een tekort zijn aan de medische middelen. Dat blijkt wel uit een opiniestuk van de Almeerse SP-partijvoorzitter David de Vreede op Joop.nl. Uit het stuk blijkt dat er meer ingezet zou moeten worden op productie in eigen land. Op die manier kan het tekort worden verminderd of zelfs voorkomen. SP en CDA besloten uiteindelijk in de Tweede Kamer een voorstel in te dienen dat werd aangenomen.

Probleem

Toch is het probleem niet gelijk opgelost. Volgens het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) zijn er momenteel op papier genoeg mondkapjes beschikbaar voor zorgmedewerkers. “Maar de juiste middelen op de juiste plekken krijgen, blijft nog een probleem”, aldus het LCH.

Lees ook eens:

Zorggroep Almere zoekt mondkapjes voor de zorg

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant