Motie ingediend voor bevriezing van huren

Deel dit artikel

De Almeerse fractie van NIDA heeft een motie ingediend om de huren per 1 juli te bevriezen. “In deze tijden van coronacrisis met zo veel onzekerheid en een recessie op komst, valt een huurverhoging door corporatiewoningen zowel in de sociale als in de vrije sector niet te verantwoorden”, zo laat Hassan Buyatui van NIDA Almere weten.

Motie

Naast de SP is ook NIDA Almere voor een bevriezing van de huren. Beide partijen merken op dat enkele woningcorporaties, ondanks de crisis, toch de huren willen verhogen. De partijen vinden het niet te verantwoorden dat in deze moeilijke tijd de huurverhoging alsnog doorgaat.

College

NIDA Almere verzoekt het college daarom om druk uit te oefenen op de Almeerse woningcorporaties om de huren te bevriezen of een maximale huurverhoging niet hoger te laten zijn dan de voorlopige inflatie. Volgens de partij moet dit gelden voor zowel de sociale als vrije sector.

Lees ook eens:

SP stuurt brief tegen huurverhoging naar woningcorporaties

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

One Reply to “Motie ingediend voor bevriezing van huren”

  1. Mr. K. Plop, B.d..

    Naar verwachting zal de corona schade de komende vijf tot tien jaar 10% of meer gaan bedragen..
    *Dus wat men bedacht zou al deze jaren moeten duren en het einde betekenen v.d. verenigingen..
    Maar en zeer zeker ook zou moeten gelden voor de hypotheek nemers die veel te duur kochten..
    Maar geen nood.. **Europa heeft nog biljoenen in kas en Zuid Europa gaat ons zeker helpen**..

Reageren is niet meer mogelijk.