58

Motie ingediend voor bevriezing van huren

De Almeerse fractie van NIDA heeft een motie ingediend om de huren per 1 juli te bevriezen. “In deze tijden van coronacrisis met zo veel onzekerheid en een recessie op komst, valt een huurverhoging door corporatiewoningen zowel in de sociale als in de vrije sector niet te verantwoorden”, zo laat Hassan Buyatui van NIDA Almere weten.

Motie

Naast de SP is ook NIDA Almere voor een bevriezing van de huren. Beide partijen merken op dat enkele woningcorporaties, ondanks de crisis, toch de huren willen verhogen. De partijen vinden het niet te verantwoorden dat in deze moeilijke tijd de huurverhoging alsnog doorgaat.

College

NIDA Almere verzoekt het college daarom om druk uit te oefenen op de Almeerse woningcorporaties om de huren te bevriezen of een maximale huurverhoging niet hoger te laten zijn dan de voorlopige inflatie. Volgens de partij moet dit gelden voor zowel de sociale als vrije sector.

Lees ook eens:

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant