Extra raadsvergadering over oproep moskeeën via luidsprekers

Deel dit artikel

**Update (30-04-2020 22:15 uur): De oproep tot gebed van moskeeën mag doorgaan. De moties zijn verworpen.**

VVD en PVV willen een extra raadsvergadering vanwege een versterkte gebedsoproep bij drie moskeeën in de stad. Drie Almeerse moskeeën willen vrijdag via luidsprekers een gebed uitspreken. De partijen hopen via de extra raadsvergadering de oproep tegen te kunnen houden.

Misbruik

Fractieleider Ulysse Ellian van de VVD in Almere vindt de gebedsoproep via luidsprekers misbruik van de ernstige crisis. “Drie Almeerse moskeeën zullen vanaf vrijdag een versterkte gebedsoproep laten horen, want dat is goed voor de saamhorigheid. Misbruik maken van een ernstige crisis en het opdringen van je geloof aan anderen, noem ik het”, aldus Ellian op Twitter.

Ook de PVV reageerde via Twitter.

Moskeeën

De drie Almeerse moskeeën zijn niet de enige moskeeën met een openbare gebedsoproep. Op meer plekken in Nederland was een versterkte oproep te horen. In Amsterdam waren er ook tegenstanders. Daar werd de eerste versterkte gebedsoproep van de Blauwe Moskee gesaboteerd. De kabel van de geluidsinstallatie werd doorgeknipt, meldde een woordvoerder van de moskee.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

One Reply to “Extra raadsvergadering over oproep moskeeën via luidsprekers”

 1. Kees

  Het moet ook niet gekker gaan worden
  Niks geen geluid niks opdringen
  Je leeft in Nederland
  Dus aanpassen heel simpel .
  Ik weet dat deze mensen hun geloof opdringen ..
  Het is allemaal zo geweldig geloof van geweld oorlogen schending van mensen rechten onderdrukking van vrouwen .
  Als het je niet bevalt terug gaan naar je eigen land ..
  Waar ze 1000 jaar achterlopen.
  Maar hou dat katten gejank van je oproep tot je wc. In eigen huis in de woestijn

Reageren is niet meer mogelijk.