62

SP stuurt brief tegen huurverhoging naar woningcorporaties

De SP-fractie in Almere heeft vanochtend een brief verzonden naar woningcorporaties. Met de brief wil de partij voorkomen dat de huren van woninghuurders alsnog verhoogd worden.

Tegen huurverhoging

“Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen”, aldus de partij gisteren in een artikel van 1Almere. “Ook is bij SP Almere bekend dat huurders van de Boelevardflats aan het Weerwater al voor de coronacrises aangewezen waren op hulp van het voedselloket vanwege extreem hoge huurprijzen en verhogingen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd de rekening te betalen. Dat is onbestaanbaar”.

Brief

In de brief staat een dringend verzoek aan de huurbazen om af te zien van huurverhoging. “Veel van uw huurders geven aan zich serieus zorgen te maken over de huurverhoging en die signalen bereiken de SP afdeling Almere iedere dag in toenemende mate. U kunt een groot deel van deze zorgen wegnemen door te zeggen:” 0% is genoeg. Voor onze huurders geen huurverhoging dit jaar”, zo schrijft de SP.

Lees ook eens:

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant