52

Gemeente: ”Blad- en snoeikorven voorlopig niet geplaatst”

De blad- en snoeikorven worden voorlopig niet geplaatst. Dat meldt de gemeente Almere. Er zijn niet voldoende medewerkers die de korven kunnen plaatsen.

Drukte

“Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn veel mensen in en rond hun huis en in de tuin aan de slag. Dit levert veel meer afval op dan normaal”, schrijft de gemeente. “De afdeling Stadsreiniging krijgt mede hierdoor 25% meer huishoudelijk afval aangeboden en ongeveer 20% meer grofvuil. Daarnaast krijgen we 2,5 keer zoveel meldingen van afvaldumping. Om dit te verwerken is alle capaciteit van de afdeling nodig. Daarom zijn er op dit moment niet genoeg medewerkers en materieel beschikbaar om de bladkorven te kunnen legen”.

Vervelend

“We begrijpen dat veel mensen het heel vervelend vinden dat ze hun tuinafval nu niet in de blad- en snoeikorven kunnen doen. Maar op dit moment zijn de medewerkers en wagens nodig voor het ophalen van grofvuil en dumpingen. Het ophalen van grofvuil en afvaldumpingen krijgt voorrang, vanwege de veiligheid en hygiëne”.

Op de website van de gemeente staan tips om toch uw gft-afval kwijt te raken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant