72

SP Almere roept op om geen huurverhoging door te voeren

Ondanks de coronacrisis dreigen de huren verhoogd te worden. SP Almere doet daarom een oproep aan alle huurbazen om de huurverhoging te stoppen. De partij wil via een motie de gemeenteraad vragen om gezamenlijk de minister op te roepen de huren te bevriezen.

Voedselloket

“Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. Zo ontdekten wij eerder dit jaar dat bewoners van het Jadeplantsoen en de Mahoniestraat in slecht onderhouden woningen met schimmel woonden ondanks torenhoge huur- en servicekosten”, vertelt het Almeerse SP raadslid Ton van den Berg. “Ook is bij SP Almere bekend dat huurders van de Boelevardflats aan het Weerwater al voor de coronacrises aangewezen waren op hulp van het voedselloket vanwege extreem hoge huurprijzen en verhogingen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd de rekening te betalen. Dat is onbestaanbaar”.

Onzekerheid

In de Eerste Kamer werd deze week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. “Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de wooncrisis te komen”, aldus SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman.

“De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep. Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten”.

Oproep

De SP roept daarom alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen. Iedereen kan de oproep steunen via een speciale steunbetuiging.

Lees ook eens:

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant