83

Hartverwarmende Ali B Vrienden Tour voor ouderen

In Almere Muziekwijk heeft Ali B met zijn optreden voor een uitbundige sfeer onder de bewoners gezorgd. Even weg uit de dagelijkse routine, heeft dit mini-optreden voor een grote lach op de gezichten gezorgd op Koningsdag 2020. Dat was precies de insteek van ‘De Ali B Vrienden Tour’.

Optreden

Het optreden vond plaats op het voorplein van woonzorgcentrum ‘De Rotonde’. “Ik heb gezworen dat ik me na de bloemenactie voor deze mensen wil blijven inzetten en iedere kans zal aangrijpen om met een kleinigheidje toch de aandacht te geven die deze mensen zo verdienen, in ieder geval totdat ik zelf die leeftijd heb bereikt”, vertelt Ali B. “Dit is het mooiste optreden dat ik ooit heb gegeven. Echt waar!”.

Ook de bewoners genoten van het optreden: “We hebben genoten, wie had dat bedacht dat ik op mijn leeftijd nog naar een optreden van Ali B zou gaan, het was té gek”, aldus één van de bewoners.

Tompoucen

Naast de muzikale omlijsting, was ook voor de inwendige mens gezorgd. Met oranje tompouces was dit bescheiden maar in uitvoering grootse feestje helemaal af. Voor alle mooie momenten van vandaag sloegen Stichting Vier het Leven, de VriendenLoterij, ouderenbond ANBO, Music Connects, de Oranje Bond, Ali B en woonzorgcentrum ‘De Rotonde’ de handen belangeloos ineen.

Hartenwensen

“Naast dit mooie initiatief van Ali B en zijn Vrienden, willen we natuurlijk nog veel meer doen voor de ouderen”, aldus Annerieke Vonk, directeur Stichting Vier het Leven. “En dan willen we niet alleen de ouderen in woonzorgcentra bereiken, maar ook de thuiswonende ouderen een hart onder de riem steken, die ook zoveel mogelijk binnen moe(s)ten blijven, zonder bezoek en aanspraak (of persoonlijke aandacht). Om hen een mooie muzikale ervaring te geven, deelt Stichting Vier het Leven namens de VriendenLoterij Hartenwensen uit. Een Hartenwens houdt in dat wij zorgen dat eenzame ouderen een serenade ontvangen van een lokale artiest. Recht uit het hart”.

Oproep

De organisatie roept op om ook een hartenwens te doen. “Heb jij een Hartenwens voor een eenzame oudere die jij goed kent? En gun je hem of haar een muzikale belevenis? Insturen van de wens en meer over het initiatief, vind je in dit artikel. “Doe dit vóór 3 mei 2020. Vier het Leven bestaat op 3 mei a.s.15 jaar en daarom laten we 15 aanvragen in vervulling komen”.

Foto

Foto door: Bastiaan van Musscher

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant