Koningsdag, Woningsdag of Balkoningsdag: Het wordt op 27 april een bijzondere dag. Iedereen wordt verzocht om thuis te blijven. Toch valt er morgen veel mee te vieren; ook in Almere.

LIVEblog,

Vanaf 09.30 is er op 1Almere een liveblog te volgen. Via ons liveblog blijf je op de hoogte van wat er deze Koningsdag gebeurt in de stad.

09.45 uur

Morgen begint de dag met klokgelui. “Als teken van verbinding, verdriet en vreugde”, aldus de Oranjebond. In Almere zal waarschijnlijk ook klokgelui te horen zijn. In de centra van Almere Haven, Stad en Buiten zijn klokken te vinden.

10.00 uur

Om 10 uur is in het hele land het Wilhelmus te horen. Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest spelen het Wilhelmus vanuit huis. “We roepen iedereen op om vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te doen en dat onder vermelding van #Wilhelmus2020 te delen”.

10.03 uur

Daarna zet elke Almeerder zijn tv aan, want de Koning houdt vervolgens een toespraak vanaf het paleis. De toespraak is via NPO1 te bekijken.

Verder op de dag

De NOS zendt terugblikken uit van Koningsdagen uit de afgelopen jaren. Voor wie liever een feestje wilt bouwen op zijn balkon of tuin in Almere is er een speciale website. Tussen 13.00 en 22.00 uur kun je vanaf je balkon, tuin of het terras dansen op muziek van verschillende artiesten.

In de buurt

Benieuwd wat er in Almere gebeurt op deze Koningsdag? De Oranjebond is de website koningsdagthuis.nl gestart. Op die website zie je initiatieven uit je eigen buurt. “Ook leden van Het Koninklijk Huis zijn aanwezig vanuit Huis ten Bosch en volgen activiteiten op Koningsdag Thuis”, aldus de bond. Je kunt ook je eigen initiatief aanmelden.

Initiatieven zijn ook te vinden via het liveblog van 1Almere.

Om 16.00 uur toost de Oranjebond op de Koning. Ook daar is een speciale website voor in het leven geroepen: nationaletoost.nl.

Avond

Om 19 uur sluit EASY 95.5 FM Koningsdag in Almere af met een speciale uitzending. “Voor deze ene keer brengen we de lekkerste dansmuziek en de beste DJ’s uit Almere”, vertelt Arno van Boven van EASY 95.5 FM. “Het feestje begint om 19 uur met de Almeerse DJ’s Ronny V en Ro gevolgd door Jaap Bakker. We sluiten de dag af met DJ José b2b met Santito. DJ José is landelijk bekend en woont al jaren in Almere. De Toegang is gratis en Corona-proef. Locatie; 95.5 FM, DAB+, easyfm.nl en via de App”.

Vlaggen in Almere Poort, want uiteraard hangen we op 27 april massaal de vlag buiten in Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.