57

Weekoverzicht: Dreigend tekort, nieuwe webserie en de Ramadan

Benieuwd naar de gebeurtenissen van de afgelopen week in jouw buurt? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwtjes uit Almere.

Foto van de week

Gienke Deuten van Gouden Haas. Foto: Ilja Lammers.

StrandLAB Almere en Gouden Haas presenteren webserie

Dreigend tekort

Wethouder van financiën Julius Lindenbergh heeft afgelopen week de Perspectiefnota 2021 gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de gemeentelijke begroting tot en met 2024 geconfronteerd wordt met een tekort van maar liefst 76 miljoen euro.

Dreigend tekort van 76 miljoen euro voor Almeerse begroting

Economische groei?

De hoogste economische groei in 2019 vond plaats in de regio Almere. Ook was er grote groei in de regio Haarlemmermeer. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. In beide regio’s nam de economie, uitgedrukt in volume bbp, met 4,0 procent toe, terwijl de Nederlandse economie met 1,8 procent groeide.

CBS: “Hoogste economische groei in 2019 in Almere”

Het regende lintjes

Gemeente Almere bedacht een alternatief om op vrijdag 24 april tóch op een feestelijke manier de te onderscheiden Almeerders te verrassen tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

Aangepaste Lintjesregen in Almere

Corona

Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft opnieuw een videoboodschap opgenomen. De videoboodschap is voornamelijk gericht op jongeren. Hij roept jongeren nogmaals op om zich te houden aan de coronamaatregelen. ”Het kan echt gevaarlijk zijn om met een grote groep af te spreken bij bijvoorbeeld een Playground”, aldus de burgemeester.

Burgemeester Weerwind ”Het kan echt gevaarlijk zijn om met een grote groep af te spreken”

Almeerders die corona-achtige klachten hebben, kunnen vanaf nu een speciale app gebruiken van het ziekenhuis. In de app kan worden bijgehouden hoe de klachten zich ontwikkelen. Medische professionals geven eventuele ondersteuning.

Ziekenhuizen starten met speciale gratis app voor coronaklachten

Het voortgezet onderwijs heeft nog altijd te maken met de strenge coronamaatregelen. Nog altijd zijn er leerlingen die thuis niet de juiste middelen hebben. Daardoor lopen de leerlingen een leerachterstand op.

”Een laptop is geen luxe, maar noodzaak”

Vrees voor de gezondheid

De SP in Almere vreest dat het nieuwe afvalbeleid in Almere risico’s gaat vormen voor de volksgezondheid. De gemeente Almere is namelijk van plan om vanaf 2021 een nieuw afvalinzamelsysteem in te voeren. Zowel inwoners als politieke partijen protesteren tegen de plannen.

Afvalstoffentarief vanaf 2021 omlaag voor eenpersoonshuishoudens

Ramadan

De Ramadan is van start gegaan. “Ramadan in coronatijd? Wellicht minder gezellig maar zeker niet minder gezegend”, zo Tweet de Baitul Afiyat Moskee op Twitter. “De moskee blijft gesloten gedurende Ramadan. We blijven in nauw contact met onze leden. In de Ramadan geven we dagelijks online voordrachten na de sahur en iets voor de iftar. In het weekend worden ook online lessen aangeboden”.

Dat Wist Ik Niet: De Ramadan

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant