59

StrandLAB Almere en Gouden Haas presenteren webserie

Op vrijdag 1 mei presenteren StrandLAB Almere en theatergezelschap Gouden Haas de eerste aflevering van de driedelige webserie de Niet-zo-ver-van-mijn-bedshow. Initiatiefnemer StrandLAB Almere vroeg artistiek leider Gienke Deuten van Gouden Haas aanvankelijk om invulling te geven aan de StrandLAB Surprise Night. Deuten nodigde op haar beurt cultureel socioloog Ruben Jacobs uit om met hem in gesprek te gaan over de vraag hoe de mens zich staande houdt in een veranderende wereld.

Wekelijkse serie

De driedelige webserie Niet-zo-ver-van-mijn-bedshow is vanaf 1 mei wekelijks te zien via onder meer www.strandlab-almere.nl en www.goudenhaas.nl.

De realiteit

De plannen van theatergezelschap Gouden Haas zijn ingehaald door de realiteit. Op 16 april zou Deuten tijdens de StrandLAB Surprise Night het podium pakken met de Ver-van-mijn-bedshow om een preview te geven van haar voorstelling Kaapdiegoeiekoop. Die voorstelling zou in mei en juni te zien zijn op theaterfestivals Karavaan en Oerol. Tijdens de Surprise Night wilde ze daarnaast dieper ingaan op thema’s uit de voorstelling met vragen als Wat doet verandering met je? En Waarom is het zo moeilijk om gedrag te veranderen? Ineens doet zich in de werkelijkheid door het coronavirus echter een ingrijpende verandering voor. In het echt gebeurt nu waar de voorstellingen van Gouden Haas en het gedachtenexperiment van deze Surprise Night over zouden gaan. En omdat het nú gebeurt is het belangrijk om het gesprek alsnog te voeren. Ook al kan de avond niet live doorgaan. Daarom is de oorspronkelijke Ver-van-mijn-bedshow omgedoopt tot de online te volgen Niet-zo-ver-van-mijn-bedshow. Deze is in drie afleveringen te zien.

Prangende vragen

Vanuit haar tuin in Oosterwold gaat Deuten in gesprek met haar gast Ruben Jacobs, cultureel socioloog en schrijver. Tijdens het gesprek gaan ze in op deelvragen als: Waarom is veranderen zo moeilijk, terwijl we weten wat we anders zouden moeten doen? Na elke ingrijpende gebeurtenis zijn we hoopvol dat deze een blijvende, positieve gedragsverandering oplevert. We zitten nu midden in een crisis en zijn ervan overtuigd dat de wereld en ons handelen nooit meer hetzelfde zullen zijn. Maar hoe reëel of naïef is die gedachte? En: Oosterwold is een plek waar mensen wonen die een duurzame toekomst als ideaal hebben en daarnaar handelen. Zijn dit soort lokale initiatieven de toekomst? Of is het een elitaire hobby?

Online

Van deze gesprekken wordt een driedelige webserie gemaakt die vanaf vrijdag 1 mei, 14.00 uur wekelijks te zien is via de sites: www.strandlab-almere.nl en www.goudenhaas.nl. Ook via Facebook kan je meekijken: www.facebook.com/StrandLAB.Almere en www.facebook.com/goudenhaas.

Foto

Gienke Deuten van Gouden Haas. Foto: Ilja Lammers.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant