53

Dreigend tekort van 76 miljoen euro voor Almeerse begroting

Wethouder van financiën Julius Lindenbergh heeft vanmiddag de Perspectiefnota 2021 gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de gemeentelijke begroting tot en met 2024 geconfronteerd wordt met een tekort van maar liefst 76 miljoen euro.

Fors tekort

Het forse tekort ontstaat door extra uitgaven van de gemeente. Zo wordt er veel uitgegeven aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de jeugdzorg. Ook zijn er minder inkomsten voor de gemeente. “Minder toeristenbelasting, reclamebelasting, onroerende zaakbelasting, minder parkeeropbrengsten, minder opbrengsten uit evenementen, problemen bij de verhuur van commercieel vastgoed en minder inkomsten uit paspoorten en rijbewijzen”, aldus de wethouder.

Het college wil samen met de gemeenteraad nadenken over hoe de begroting sluitend gemaakt kan worden. De begroting van 2020 is wel al sluitend.

Corona

Ook de coronacrisis heeft grote invloed op de begroting. Er zijn door de crisis extra uitgaven op gebied van de GGD en uitgaven in verband met afval en illegale dumpingen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant