61

CBS: “Hoogste economische groei in 2019 in Almere”

De hoogste economische groei in 2019 vond plaats in de regio Almere. Ook was er grote groei in de regio Haarlemmermeer. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. In beide regio’s nam de economie, uitgedrukt in volume bbp, met 4,0 procent toe, terwijl de Nederlandse economie met 1,8 procent groeide.

Almere

“Evenals in 2018 werd in Almere de economische groei gedreven door een toename van de bevolking en de goede prestaties van leasebedrijven. Maar ook de handel en de bouwnijverheid droegen in belangrijke mate bij aan de groei”, meldt het CBS. “De economie van Haarlemmermeer en omstreken profiteerde evenals Almere van de bevolkingsgroei. Daarnaast waren de luchtvaart en de groothandel bedrijfstakken die voor economische groei zorgden”.

Groningen was de enige provincie met een krimpende economie (0,9 procent). Deze krimp hangt samen met de afname van de winning van aardgas.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant