58

Busvervoer start met meer vroege ritten

AllGo start met meer vroege busritten naar Amsterdam. “Het aantal busreizigers in Almere is momenteel circa 80% minder dan normaal. Ook de verdeling van het aantal reizigers over de dag is anders. Om 20% van de reizigers veilig te vervoeren en ook op rustige tijden/lijnen te blijven rijden, is circa 70% van de normale businzet nodig”, zo meldt het vervoersbedrijf aan de gemeente.

Dienstregeling

De afgelopen tijd werd de dienstregeling aangepast, vanwege de coronamaatregelen. Dat ging in samenspraak tussen busvervoerder Keolis AllGo en de gemeente Almere. De wijzigingen die nu worden doorgevoerd in de nooddienstregeling zijn gericht op een betere waarborging van de 1,5 meter afstand tussen reizigers en sluiten beter aan bij het sterk veranderde reispatroon vanwege de coronamaatregelen.

Met ingang van zondag 26 april past busvervoerder Keolis de dienstregeling van de allGo en R-net bussen aan.

Lees ook eens:

Nieuwe dienstregeling Keolis door coronavirus

Foto

Bussen van AllGo op busstation ’t Oor nabij Almere Haven. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant