61

Bouw Weerwaterbrug start in juni

Vanaf juni start de gemeente met de bouw van de Weerwaterbrug. Dat meldt de gemeente Almere op haar website. “De brug is een volgende mijlpaal in de aanleg van het Rondje Weerwater, de recreatieve track rond het Weerwater die tot 2026 in fases wordt aangelegd”, aldus de gemeente.

Werkplaats

“Voor de bouw in juni start worden werkterreinen ingericht. De werkterreinen op het Floriadeterrein en op het grasveld naast bedrijventerrein Veluwsekant West worden vanaf begin mei ingericht. Het werkterrein op het Lumièrestrand wordt in het najaar van 2020 ingericht. Vooruitlopend op de echte bouw van de brug worden op het Lumièrestrand wel kortdurende werkzaamheden uitgevoerd, maar dan met beperkte afzetting van de werkzaamheden. De verwachting is dat de brug september 2021 klaar is”.

Rondje Weerwater

De brug over het Weerwater gaat onderdeel uitmaken van het Rondje Weerwater. De brug sluit aan op de track die al in het Lumièrepark is aangelegd en verbindt het Filmwijkstrand met het Floriadeterrein. De gemeente Almere is opdrachtgever voor de bouw van de brug, die wordt gefinancierd vanuit het Fonds Verstedelijking Almere waarin Rijk, provincie en gemeente participeren.

Foto

Aangeleverd door gemeente Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant