150

Tiny House in Almere goedkoop? Dacht het niet!

In deze tijd is het kopen van woningen niet zo vanzelfsprekend. Op internet wordt zelfs opgeroepen om geen woningen te kopen in 2020. Wie een ‘gewone’ eengezinswoning in Almere wil kopen, heeft er vaak meer dan 200.000 euro voor nodig. Een Tiny House biedt dan toch een oplossing? Helaas, ook die zijn bijna net zo duur.

€ 182.500

Momenteel staat er op Funda een Tiny House te koop van 182.500 euro. Het gaat om een vanafprijs. Het huis staat aan de Alseïdenstraat 6 in Almere Poort. De woning heeft slechts twee kamers. Het huis staat wel op één van de grootste percelen van het project; dat dan wel. Maar toch blijft het erg duur voor starters.

VICE

Dat Tiny Houses erg duur zijn, ondervond ook Platform VICE. De website schreef er eerder over: “Het fijne aan Tiny Houses is dat ze in theorie lekker goedkoop zijn. Als je er 1,5 ton voor moet betalen is het gewoon een klein rothuisje”, zo staat in het artikel. Het hele artikel is te lezen op de website van VICE.

BouwEXPO Tiny Housing

Het huisje aan de Alseïdenstraat in Poort behoort tot het project EXPO Tiny Housing. Het project startte begin 2016 met de ideeënprijsvraag ‘Bevrijd Wonen, Jouw Ideale Tiny House in Almere!’.  Deelnemers werd gevraagd om een visie op hun ideale Tiny House met een maximaal bruto vloeroppervlak van 50 m². De winnaars realiseerden hun vrijstaande, geschakelde en gestapelde Tiny Houses op het terrein in Almere Poort.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant