61

Ziekenhuizen starten met speciale gratis app voor coronaklachten

Almeerders die corona-achtige klachten hebben, kunnen vanaf nu een speciale app gebruiken van het ziekenhuis. In de app kan worden bijgehouden hoe de klachten zich ontwikkelen. Medische professionals geven eventuele ondersteuning.

Corona Check App

De app is van het OLVG in Amsterdam en de app Luscii. Zij gaan in samenwerking met onder andere het Flevoziekenhuis de app beschikbaar stellen. “De app, die startte in de regio Amsterdam en door samenwerking van OLVG, Luscii en partnerziekenhuizen een steeds groter bereik kreeg, gaat verder onder de naam ‘De Corona Check”’, aldus het OLVG in Amsterdam.Deze week start daarnaast in OLVG een proef voor doorontwikkeling van de app met onder andere PCR-testen (tests waarmee kan worden vastgesteld of er sprake is van COVID-19), thuismeten van saturatie en beeldbellen”.

Heel Nederland

De app OLVG corona check die op 16 maart werd gelanceerd door OLVG en Luscii is inmiddels door ruim 110.000 Nederlanders gedownload. Om de app te kunnen downloaden, moet eerst een vragenlijst worden ingevuld. “Gebruikers van De Corona Check kunnen hun gezondheidsgegevens in de app invoeren. Vanuit 7 ‘regiecentra’ verspreid in Nederland beoordelen teams bestaande uit onder andere (huis)artsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen, de klachten en geven advies. Bij gezondheidsklachten boven bepaalde waarden, wordt telefonisch contact opgenomen. Zo nodig wordt mensen geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of – als hierover afspraken zijn gemaakt in de regio – kan verwezen worden naar het ziekenhuis”, aldus het OLVG.

Geen vervanging

Volgens het Flevoziekenhuis in Almere is de app geen vervanging van medische diensten. In geval van dringende zorg, worden mensen verzocht om 112 te bellen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant