52

Verdachte aangehouden na woninginbraak; tweede verdachte gezocht

De politie heeft een verdachte aangehouden ter hoogte van het Clauspad in Almere. De man wordt verdacht van een woninginbraak aan de Giek in Almere op maandag 20 april rond 3.00 uur. Bij de woninginbraak zou ook een tweede man betrokken zijn geweest. De tweede verdachte werd gisteren ook aangetroffen, maar ging er vandoor.

Zoekactie

De politie startte een zoekactie naar de tweede verdachte. Daarbij werden honden en een helikopter ingezet. De tweede man sloeg af richting de Hoge Ring. Uiteindelijk is de verdachte gevlucht richting de begraafplaats.

De tweede verdachte heeft het volgende signalement:

  • Jonge man
  • 20-23 jaar oud
  • Licht getinte huidskleur
  • Zwart langer krullend haar
  • Zwarte kleding
  • Vlassig snorretje

Woninginbraak

“In de vroege ochtend van maandag 20 april werd een melding gedaan van een woninginbraak”, aldus de politie. “Tijdens een eerdere melding van een poging inbraak was er een signalement opgegeven dat overeen kwam met de verdachten die de politie aantreft”.

Oproep

Heeft u meer informatie over deze woninginbraak? Bijvoorbeeld omdat u iemand gezien heeft rond het tijdstip in de omgeving van de inbraak, of omdat u iets gehoord heeft? Of woont u in de buurt een heeft u beveiligingscamera’s aan uw huis waar wellicht iets op is vastgelegd in de nacht van 20 april? Neem dan contact op met de politie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant