51

Coronateam Wijkverpleging: ‘Fijn om een bijdrage te kunnen leveren’

Drie weken geleden is de wijkverpleging in Almere gestart met een Coronateam. Het team bestaat uit negen medewerkers die werkzaam zijn vanuit de wijkverpleging. Zij hebben de zorg voor elf Almeerse inwoners met corona.

Tevredenheid en voldoening

“De cliënten zijn tevreden over de zorg die ze ontvangen. Zij worden verzorgd en verpleegd door een vast team medewerkers”, vertelt Astrid van Sloten, teammanager Wijkverpleging. Zij doet haar verhaal op de website van Zorggroep Almere. “De lijnen zijn kort, ook met de familie van de cliënten. Niet alleen de cliënten zijn blij met de zorg, ook onze medewerkers vinden het fijn om in deze moeilijke tijd een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid en het welzijn van deze kwetsbare groep cliënten. We blijven deze zorg leveren zo lang als nodig is”.

Beschermende middelen

“De verzorging en verpleging gaat uiteraard helemaal met beschermende kleding aan”, laat Zorggroep Almere weten. “Zo wordt de zorg aan corona-patiënten en andere cliënten uit de wijkverpleging gescheiden. Wel zo’n veilig idee voor de medewerkers en de cliënten”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant