58

Almeerders tellen bijen tijdens Nationale bijentelling

Nu Stad en Natuur Almere vanwege corona geen bijenactiviteiten kan organiseren zoals de bijenpraatjes en de lessen over bijen voor scholen, roept zij heel Almere op om mee te doen met de Nationale bijentelling van Nederland Zoemt. Dat meldt Stad en Natuur Almere via haar website. Gisteren en vandaag worden er bijen geteld in de achtertuinen van Almeerders.

Inzicht

“Bijen zijn ontzettend belangrijk. Zij zorgen voor zo’n 80% van de bestuiving van de gewassen en planten waarvan wij eten”, aldus de organisatie. “Om inzichtelijk te krijgen hoeveel bijen en welke soort bijen er in Nederland zijn organiseert Nederland Zoemt elk jaar een Nationale bijentelling, dit jaar op 18 en 19 april”.

Bijvriendelijke gemeente

“In 2019 is de gemeente Almere officieel uitgeroepen tot een bijvriendelijke gemeente”, schrijft Stad en Natuur. “Dit betekent dat er in Almere gezorgd wordt voor voldoende voedsel en nestgelegenheid voor de wilde bijen.Ook Stad & Natuur werkt graag mee aan een goede leefomgeving voor de (wilde) bijen. Naast de jaarlijkse bijen- en insectendag wordt ook door het jaar heen veel aandacht besteed aan bijen”.

Lees ook eens:

”Almere BIJvriendelijke gemeente”

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant