65

Weekoverzicht: ”Dit is een ramp voor de horeca”

Benieuwd naar de gebeurtenissen van de afgelopen week in jouw buurt? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwtjes uit Almere.

Foto van de week

Optreden van Rik Limonard tijdens het eerste Pop-up Podium. Foto: Aangeleverd.

Eerste optreden Pop-up Podium Almere groot succes

Brand in zendmasten

In Almere Haven heeft maandagavond brand gewoed bij twee zendmasten. Het gaat om zendmasten voor telecommunicatie. Het ging om twee kleine branden. Wel noemt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid het een levensgevaarlijke situatie.

Brand bij twee zendmasten in Almere Haven

”Ramp voor de horeca”

Restaurants, cafés en hotels: ze zijn gesloten vanwege de coronamaatregelen. Dat betekent ook dat MBO-studenten in Almere vaak geen stage kunnen lopen. Het Team Horeca van het MBO College in Almere merkt de effecten van de coronacrisis. ”Dit is een ramp voor de horeca; we staan met z’n allen in de overlevingsstand”, zo is te lezen in een artikel op de website van de onderwijsinstelling.

Team Horeca: ”Dit is een ramp voor de horeca”

Illegale motorcross

De maatregel om geen evenementen te organiseren vanwege het coronavirus, leek vorig weekend massaal te zijn overtreden door tientallen motorcrossers. Zo’n 30 tot 150 mensen zouden namelijk een illegaal georganiseerde motorcross hebben bezocht. Dat meldde de regionale omroep.

Illegale motorcross in Almere; Burgemeester sluit braakliggend terrein

Succesvolle vlogs

Vorig weekend startte Stichting InnerCircle met bijzondere en succesvolle vlogs. Met drie vlogs van 15 minuten, volledig samengesteld uit ingezonden filmpjes vanuit alle lagen van de Almeerse samenleving, heeft stichting InnerCircle een artistieke vorm van troost aan stadsgenoten in isolatie gestuurd.

Stichting InnerCircle start met succesvolle Paasvlogs

Kritiek op nieuw afvalinzamelingsbeleid

Vanaf 2021 betalen eenpersoonshuishoudens in Almere een lager afvalstoffentarief dan huishoudens met meer personen. Dat is een van de voorstellen die het college aan de gemeenteraad doet over een nieuw afvalinzamelsysteem in Almere. Dat meldde de gemeente Almere afgelopen donderdag

Afvalstoffentarief vanaf 2021 omlaag voor eenpersoonshuishoudens

De plannen stuitte op veel kritiek van inwoners en de Almeerse politiek. Inwoners zijn een petitie gestart: “Veel inwoners zijn het niet eens met de nieuwe plannen rondom de afvalstoffenregeling. Zo moeten wij zelf oud papier en snoeiafval gaan wegbrengen naar de milieustraten terwijl die minder vaak opengaan”, aldus Amber de Kroon die een online petitie is gestart.

Wat vind jij van de nieuwe plannen? Stem hieronder op de poll of plaats een reactie onderaan de pagina.

[democracy id=”44″]

Meer nieuwbouw

De vraag naar sociale huurwoningen stijgt in de stad. Zo blijkt uit het woningbehoefteonderzoek van de gemeente. Daarom komen woningcorporaties, de huurdersorganisatie 3HO en de gemeente Almere met nieuwe afspraken.

Woningcorporaties verschuiven focus naar nieuwbouw en duurzaamheid

Toekomst voor SC Buitenboys

Het seizoen is voorbij! Lang leve het nieuwe seizoen! Althans daar hopen alle voetballiefhebbers na de zomervakantie op. Ook bij SC Buitenboys, waar het roer in het seizoen 20/21 volgens de herstructureringsplannen van de KNVB om gaat en het nieuw te vormen O23-jeugdteam een prominente rol zal gaan vervullen.

SC Buitenboys ziet toekomst in O23; Mark Steur heeft selectie bijna rond

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant