55

Vier aanhoudingen voor pas-opstuurfraude

De politie in Oldenzaal heeft drie mannen en een vrouw aangehouden voor oplichting met pinpassen. De verdachten zijn een 17-jarige jongen en 19-jarige vrouw uit Almere, en een 19-jarige man uit Diemen en 19-jarige man uit Amsterdam.

Fraude

De politie waarschuwt regelmatig voor pas-opstuurfraude: slachtoffers krijgen een sms’je waarin staat dat hun pas verloopt en dat ze via de meegestuurde link een nieuwe pas kunnen aanvragen. Wie via de link zijn gegevens invult en denkt een nieuwe pas aan te vragen, komt bedrogen uit: criminelen lezen de inloggegevens mee.

Oldenzaal

“Het slachtoffer uit Oldenzaal had dinsdag 14 april een sms’je ontvangen uit naam van zijn bank”, aldus de politie. “Toen hij ter controle zijn bank belde, ontdekte hij dat hij was opgelicht. Niet veel later werd hij gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van een post- en pakketservice die een afspraak wilde maken om de pinpas op te komen halen. Op die manier krijgen criminelen de pas, waarvan de pincode via de nep website hebben verkregen, in handen en daarmee toegang tot de rekening van hun slachtoffer”.

Almere

“De man uit Oldenzaal had de oplichters door en maakt een afspraak om 15 april zijn pas te komen halen”, schrijft de politie. “Ondertussen meldde hij de oplichting bij de politie en agenten kwamen rond het afgesproken tijdstip naar de woning van de man. Daar troffen ze inderdaad een man in bedrijfskleding van een post- en pakketbedrijf. Even verderop stond zijn auto, met daarin nog twee andere mannen en een vrouw”.

Onder de verdachten dus ook twee jonge Almeerders.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant