50

Stem mee: ”De gemeente Almere mag de afvalstoffenregeling niet wijzigen”

De gemeente gaat het systeem van afvalinzameling veranderen. Niet iedereen heeft daar positief op gereageerd. Zowel inwoners als Almeerse politieke partijen uiten hun boosheid en kritiek op het plan. Inwoners vrezen dat zij straks nog meer moeten betalen voor de afvalstoffenheffing.

Verandering

“Een verandering van het afvalsysteem in Almere is nodig, omdat een deel van het materiaal zoals vuilniswagens en containers, verouderd is en vervangen of aangepast moet worden”, aldus de gemeente Almere gisteren. “Ook moet er ingespeeld kunnen worden op de groei van de stad. Daarnaast leveren Almeerders in het huidige systeem teveel afval in als restafval. Dit restafval wordt verbrand, wat slecht is voor het milieu en veel geld kost. Een nieuw systeem moet ervoor zorgen dat afval beter gescheiden wordt en daarmee bijdraagt aan het verlagen van de kosten”.

Kritiek

Inwoners zijn een petitie gestart: “Veel inwoners zijn het niet eens met de nieuwe plannen rondom de afvalstoffenregeling. Zo moeten wij zelf oud papier en snoeiafval gaan wegbrengen naar de milieustraten terwijl die minder vaak opengaan”, aldus Amber de Kroon die een online petitie is gestart. ” Ook worden afvaldumpingen minder snel opgeruimd wat resulteert in meer zwerfafval en gaan meerpersoonshuishoudens nog meer betalen. Ook moeten we gaan betalen voor ophalen van grofvuil wat resulteert in nog meer dumpingen. Onvoorstelbaar”, zegt De Kroon. De petitie is inmiddels meer dan 6000 keer ondertekend.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de nieuwe plannen? Stem hieronder op de poll of plaats een reactie onderaan de pagina.

[democracy id=”44″]

Lees ook eens:

Afvalstoffentarief vanaf 2021 omlaag voor eenpersoonshuishoudens

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant