108

SC Buitenboys ziet toekomst in O23; Mark Steur heeft selectie bijna rond

Het seizoen is voorbij! Lang leve het nieuwe seizoen! Althans daar hopen alle voetballiefhebbers na de zomervakantie op. Ook bij SC Buitenboys, waar het roer in het seizoen 20/21 volgens de herstructureringsplannen van de KNVB om gaat en het nieuw te vormen O23-jeugdteam een prominente rol zal gaan vervullen.

Tevreden

Scheidend hoofdtrainer Patrick Bal is sinds 1 januari in dienst bij de bijna 1500 leden tellende club als Hoofd Technische Commissie en is blij met de stappen die er nu gemaakt worden: “Met O15, O16 en O17 spelen we landelijk en met O19 hoofdklasse. Jeugdspelers die de overstap naar de senioren maken komen in een niemandsland terecht. Spelen tegen vriendenteams of bierbuikenteams. Van een verantwoorde doorstroming naar een eerste team is geen sprake”.

“Onder 23 gaat nu de rol van het tweede team overnemen. Jeugdspelers spelen en trainen langer op hoog niveau en kunnen dan makkelijker aansluiten bij ons eerste zaterdagteam”, vertelt Bal.

O23 nog niet rond

De selectie van O23 is nog niet rond. “Daar zijn we druk mee bezig. Wie interesse heeft voor spelen in een landelijk jeugdteam kan mailen met vtz@buitenboys.nl. Vooral O17 en O23 kunnen nog spelers gebruiken”, aldus Bal.

Dat team van SC Buitenboys start volgend jaar opnieuw in de derde klasse. Onder leiding van Bal veroverde het nog niet zo lang geleden op overtuigende wijze de periodetitel, die naar nu blijkt alleen voor de statistieken was. Het team was al sinds begin november ongeslagen en hard op weg naar de tweede klasse.”

Uithuilen

“Jammer, maar er zit niets anders op dan uithuilen en opnieuw beginnen”, aldus de nieuwe hoofdtrainer Mark Steur, die overigens niet verwacht dat de voorbereiding op de nieuwe competitie anders zal zijn dan normaal. “Vooropgesteld dat we weer gewoon van start mogen, hebben we een voorbereiding van zeven weken. De spelers krijgen ‘huiswerk’ mee en ik verwacht dat ze fit aan de voorbereiding zullen beginnen”, aldus Steur, die tevreden constateert dat zijn selectie voor het grootste deel in tact blijft.

Vertrek

Collin van den Hoorn en Tim van Leerdam stoppen, echter de Almeerse oefenmeester zal het in het nieuwe seizoen zonder één van de beste spelers van het afgelopen seizoen moeten doen. Giovanni Kasanwirjo, wiens familie onlangs tevergeefs een gooi naar de voorzittershamer van SC Buitenboys deed, verhuist samen met drie van zijn neven naar Sloterdijk. Bij de vijfdeklasser zal Kasanwirjo tevens technisch coördinator bij de jeugd worden.

“Gio had ik er graag bij gehad”, aldus Steur. “Ik heb een aantal wedstrijden gezien en het was een bepalende speler. We zijn dan ook nog op zoek naar meer concurrentie in de aanval, die overigens versterkt zal gaan worden door twee spelers uit mijn oude team”.

SV Diemen trekt de stekker uit het zondagteam, waar Steur afgelopen seizoen de scepter over zwaaide. Dat is voor de aanvallers Sharinda Jagroep en Shah Malik Aurangzaib en middenvelder Chris Kommers mede de aanleiding om in hun woonplaats te gaan voetballen. Middenvelder Dyonn Bakker (FC Almere) is de vierde versterking voor Steur.

Foto

Patrick Bal (l.) en Mark Steur hopen op een normale start van de competitie in september.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant