80

Loostad vastgoedontwikkeling bouwt woontoren Homeruslaan

Loostad Vastgoedontwikkeling krijgt de aanbesteding voor de woontoren aan de Homeruslaan in het Homeruskwartier in Almere Poort. De woontoren bestaat uit circa 90 verschillende appartementen. Het ontwerp van de Homerustoren is van Klunder Architecten in samenwerking met Deltavormgroep Landschapsarchitect.

Duurzame toekomst

“Loostad wil als ontwikkelaar een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Daarom is gekozen de toren op een natuurlijke manier aan te laten sluiten op de openbare ruimte van het naastgelegen centrumgebied”, zo meldt de gemeente Almere. “Een slanke toren met een speelse uitstraling en een aantrekkelijke entree, met belangrijke openbare functies zoals ontmoetings- en speelplekken. Over het terrein komt een pad en entree naar het achterliggende park waar bewoners en omwonenden gebruik van kunnen maken. Zo ontstaat een ruimtelijke en natuurlijke relatie tussen het gebouw en het park”.

“De Homerustoren wordt klimaatadaptief en met duurzame materialen gebouwd. Verder is er veel aandacht voor biodiversiteit, sociale duurzaamheid en natuurinclusief bouwen, zoals de collectieve watertuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten”.

Loostad Vastgoedontwikkeling is onderdeel van VolkerWessels.

Foto

Bouw van woningen in Almere Poort. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant