50

Zendmastbranden zorgen voor slechter mobiel bereik in Almere

De brandstichting bij twee zendmasten in Almere Haven zorgt voor storingen op het mobielnetwerk in Almere. Klanten van KPN, Vodafone en T-Mobile zijn slechter mobiel bereikbaar.

De Grienden

Volgens de gemeente Almere is dit vooral in het noordelijke deel van De Grienden merkbaar. Aangeraden wordt via WIFI of een vaste internetverbinding te bellen. Vanuit de tuin of op het balkon bellen kan ook helpen.

Brandstichting

In Almere Haven heeft maandagavond een brand gewoed bij twee zendmasten. Het gaat om zendmasten voor telecommunicatie. “De laatste tijd is er geregeld brand gesticht bij zendmasten in Nederland. Op sociale media wordt de nieuwe zendtechnologie 5G in verband gebracht met de uitbraak van corona, maar dat is slechts een vermoeden”, meldt de NOS.

Verdachte

Op 14 april 2020 is in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de reeks branden. Bekijk op de website van Opsporing Verzocht. Op de getoonde videobeelden is een verdachte persoon te zien die een brand sticht.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant