78

Stichting InnerCircle start met succesvolle Paasvlogs

Met drie vlogs van 15 minuten, volledig samengesteld uit ingezonden filmpjes vanuit alle lagen van de Almeerse samenleving, heeft stichting InnerCircle een artistieke vorm van troost aan stadsgenoten in isolatie gestuurd.

1 oproep, 36 filmpjes

“De stichting ontving met 1 oproepje op Facebook in totaal 36 filmpjes. “Hiervan zijn 3 vlogs van 15 minuten gemaakt. Aan de spontane actie hebben onder anderen de Almeerse stadsbeiaardiers, Popkoor Binnenstebuiten en kunstenaars Runny Margarita, Jos Rosier en Stefan Damman meegewerkt”. “Bijzonder is dat niet alleen gezonde mensen elkaar sterktewensen en positieve boodschappen toegezonden hebben, maar ook mensen vanuit hun eigen isolatie berichten stuurden hoe je het toch nog even vol kunt houden”, zo meldt de stichting.

Ook Stichting Wensjes, de Schoor, het Leger des Heils, raadslid Aya Selman en de dronevliegers André Prins en Hans Bosklopper hebben hun video’s ingezonden.

Vlog Stille Zaterdag.

Trots

Voorzitter Asjen van Dijk van de stichting is trots op het resultaat. Hij stuurde zelf ook een video in van zijn voorlezende kleindochter. “Onze vrijwilligers waren wel een beetje overvallen door de spontane opkomst, maar wat is het mooi geworden. Met bijdragen in 6 talen, vanuit alle lagen van de multiculturele samenleving. Humanitas, De Schoor, de VMCA, Bij Bosshardt en Stichting Wensjes hebben de verspreiding gedaan. Dat deed me wel wat. De bedoeling was eigenlijk 15 minuten vlog voor elke paasdag, maar met 36 bijdragen was dat niet te doen. Om toch alles te plaatsen hebben we er eentje extra gemaakt voor stille zaterdag”, vertelt Van Dijk.

Vlog op Eerste Paasdag.

Iedereen 1

De filmpjes zijn inmiddels allemaal meer dan duizend keer bekeken. Van Dijk:”Christenen, Hindoestanen, Moslims, overtuigd Athëisten zoals ikzelf, iedereen deed mee omdat het doel zo duidelijk was. Het ging om de eenzaamheid van het moment. We moeten het natuurlijk even met de vrijwilligers bespreken, maar wat mij betreft gaan we door. Zo’n resultaat vraagt toch om een vervolg. Op een ietsje lagere frecquentie, elke dag een compilatie van een kwartier is wel heel veel gevraagd, maar zolang de quanrantaine periode voortduurt moet eens per week wel kunnen. De eerste filmpjes zonder paasthema zijn namelijk alweer ontvangen.”

Vlog op Tweede Paasdag.

Zelf meedoen kan door een telefoonfilmpje te sturen naar: Whatsapp 06-54646884 of innercirclealmere@gmail.com.

Stichting Innercircle

Stichting InnerCircle zet zich in brede zin in voor kwetsbare groepen en een verbeterde cohesie in de lokale samenleving. Dit doet zij door kunst- en cultuurprojecten te laten organiseren door professionele kunstenaars die zich betrokken voelen bij de samenleving. Hierdoor lukt het stichting Innercircle om mensen te betrekken voor wie meedoen in de maatschappij niet vanzelfsprekend is.
Innercircle is in 2017 opgericht en timmert zogezegd flink aan de weg. In 2018 is de stichting “Ambassade van Vrede” voor Almere geworden. In 2019 is de ANBI status aangevraagd en verkregen.

Foto

Screenshot uit de Paasvlog van InnerCircle op Eerste Paasdag.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant