66

Bekijk Suburbia vanaf de bank

Theatergroep Suburbia brengt vanaf aanstaande vrijdag voorstellingen uit het archief online en houdt een online lezing voor Theater na de Dam.

Voorstellingen uit het archief

Om de week zal Suburbia een voorstelling uit het archief online zetten die je thuis op de bank kan kijken. De aftrap is vrijdag 17 april met ‘Er was eens een pretpark!’. Deze voorstelling van Karlijn Kistemaker was een jaar geleden te zien op locatie in Almere en is geïnspireerd op een waargebeurde Almeerse legende.

De video wordt gestreamd en is te bekijken tot 24 april, 12.00 uur.

75 jaar bevrijding

In het kader van Theater na de Dam staat Theatergroep Suburbia ook stil bij 75 jaar bevrijding. Op 4 mei leest het gezelschap online het boek ‘Wij Overleefden ‘van Sytze van der Zee. Hierin komen de laatste ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog aan het woord. Persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog overleefd hebben. ‘Wij Overleefden’ biedt een breed beeld van het leven van de Nederlanders en vluchtelingen tijdens de oorlog.

Toneelschrijver Yvo Nafzger maakte speciaal voor Suburbia een bewerking van het boek. Medewerkers van Suburbia en SubSub lezen de tekst die online te volgen is op 4 mei vanaf 21.00 uur via de website en socials van Suburbia.

Foto

Publiciteitsbeeld van ‘Wij Overleefden’. Door: Suburbia.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant