69

Brand bij twee zendmasten in Almere Haven

In Almere Haven heeft gisteravond een brand gewoed bij twee zendmasten. Het gaat om zendmasten voor telecommunicatie. Het ging om twee kleine branden. Wel noemt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid het een levensgevaarlijke situatie en “een zorgelijke ontwikkeling”. In veel gevallen is het alarmnummer door dit soort brandjes lokaal tijdelijk niet beschikbaar. Of dat nu ook zo was, is niet bekend.

5G

“De laatste tijd is geregeld brand gesticht bij zendmasten. Op sociale media wordt de nieuwe zendtechnologie 5G in verband gebracht met de uitbraak van corona, maar dat is slechts een vermoeden”, meldt de NOS.

Schade

Het is niet duidelijk hoe groot de schade is. De politie doet onderzoek op locatie bij Sportpark de Marken en de Sluiskade.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant