59

Team Horeca: ”Dit is een ramp voor de horeca”

Restaurants, cafés en hotels: ze zijn gesloten vanwege de coronamaatregelen. Dat betekent ook dat MBO-studenten in Almere vaak geen stage kunnen lopen. Het Team Horeca van het MBO College in Almere merkt de effecten van de coronacrisis. ”Dit is een ramp voor de horeca; we staan met z’n allen in de overlevingsstand”, zo is te lezen in een artikel op de website van de onderwijsinstelling.

Chapeau

Ook het lesrestaurant van het ROC is dicht. Het restaurant ziet er verlaten uit: ”Geen niveau 4 koks die overdag de meest waanzinnige creaties maken en geen studenten die de tafels opdekken voor het diner ‘s avonds. Het is zo bizar voor de studenten die deze periode in Chapeau werkten. Hun stageperiode kwam abrupt ten einde. Straks als alles weer is opgestart gaan ze vier dagen de praktijk in”, aldus de school.

”Het voelt alsof het niet af is”, vertelt Sharon Herkströter. Ze geeft nu dagelijks haar eigen kinderen thuis les én Nederlands en verschillende horecavakken aan haar studenten. ”De motivatie is niet groot, maar ze doen het wel. Het liefst hebben ze weer gewoon les”, vertelt Herkströter.

Onderwijs in Coronatijd

“We houden wel intensief contact met de studenten en het komt allemaal goed”, denkt Peter Gildemeester, gastheer van lesrestaurant Chapeau.

Lees het artikel over ‘Onderwijs in Coronatijd deel 1 en deel 2‘ op de website van het ROC.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant