121

Illegale motorcross in Almere; Burgemeester sluit braakliggend terrein

De maatregel om geen evenementen te organiseren vanwege het coronavirus, lijkt dit weekend massaal te zijn overtreden door tientallen motorcrossers. Zo’n 30 tot 150 mensen zouden namelijk een illegaal georganiseerde motorcross hebben bezocht. Dat meldt de regionale omroep.

Te laat

Inmiddels heeft burgemeester Franc Weerwind het braakliggend terrein waar de illegale motorcross plaatsvond afgesloten. Het is onduidelijk of de motorcrossers en bezoekers boetes hebben ontvangen. Het afsluiten van het gebied gebeurde laat. De illegale motorcross vond twee dagen lang plaats. Waarom er zo laat tot afsluiting van het gebied is overgegaan is niet bekendgemaakt.

Motorcrossers

De motorcross zou hebben plaatsgevonden in de buurt van het zonnepark Zuyderzon in Almere Buiten. Meerdere mensen kwamen daar bijeen.

Foto

Foto ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant