56

Weekoverzicht: Wel of geen Floriade en strengere controle coronamaatregelen

Benieuwd naar de gebeurtenissen van de afgelopen week in jouw buurt? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwtjes uit Almere.

Vals paspoort

De politie is op zoek naar een man die woningen zou huren met een vals paspoort. De man heeft onder andere woningen in Almere en Utrecht gehuurd. De woningen werden gebruikt voor een hennepkwekerij.

Politie op zoek naar huurder met vervalst paspoort

Geen Floriade?

De gemeente Almere wil mogelijk de Floriade uitstellen. Dat meldde de regionale omroep deze week. De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats in 2022. Het is mogelijk dat het evenement wordt verplaatst naar een ander jaar. Ook zou er gesproken zijn over het stoppen van de Floriade.

Mogelijk uitstel van Floriade in 2022

Subsidie voor cultuur

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de wijziging van het subsidiestelsel voor cultuur. Vanaf nu wordt onderscheid gemaakt tussen incidentele subsidie via Cultuurfonds Almere en jaarlijkse en meerjarige subsidie via de gemeente.

College wijzigt subsidiestelsel voor cultuur

Hittestress

Als onderdeel van het groot onderhoud in de Regenboogbuurt doet de gemeente Almere samen met groenaannemers onderzoek naar verschillende manieren om hittestress te verminderen en de Regenboogbuurt te verduurzamen. Dat doet de gemeente samen met groenaannemers BTL en aannemer Dusseldorp.

Gemeente wil hittestress Regenboogbuurt verminderen

Nieuwe directeur

Annerie Brenninkmeijer volgt per 1 juni Chris Wiersma op als nieuwe directeur-bestuurder bij de nieuwe bibliotheek. Wiersma neemt op 25 juni officieel afscheid. Dat werd afgelopen week bekend gemaakt door de Nieuwe Bibliotheek.

Annerie Brenninkmeijer nieuwe directeur bibliotheek

Gewonde bij schietpartij

Bij een schietpartij aan de Basilicumweg in de Kruidenwijk is zondagavond tenminste één gewonde gevallen. De schietpartij was ter hoogte van de Kamillestraat. De straat werd afgezet met lint.

Gewonde na schietpartij Basilicumweg

Toch vergunningen voor Biomassacentrale

Energiebedrijf Vattenfall mag de huidige energiecentrale in Diemen ombouwen tot een Biomassacentrale. Ondanks de vele kritiek is het toch gelukt alle vergunningen te verkrijgen.

Gemeente Almere tegen komst Biomassacentrale in Diemen

Coronanieuws

Het kan inmiddels niemand meer ontgaan zijn dat wij met zijn allen in strijd zijn tegen het coronavirus. In de strijd hiertegen zijn een aantal maatregelen ingesteld. Inmiddels zijn er sancties gesteld op het niet naleven hiervan. Zo kan onvoldoende afstand houden van elkaar (minimaal 1,5 meter) een boete van 400 euro per persoon opleveren.

Almeerse politie gaat strenger controleren op naleven coronamaatregelen

Lees ook eens:

Extra plekken opvang voor dak- en thuislozen

Zorghotel Perspectief geopend; burgemeester onder de indruk

Foto

Het Lumièrepark aan het Weerwater aan de overkant van het Floriadeterrein in Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant