Politie vaak gebeld vanwege overtreders coronamaatregelen

Deel dit artikel

De politie in Almere wordt de laatste dagen vaak gebeld en gemaild door inwoners van de stad. De politie krijgt vaak het verzoek om op te treden tegen mensen die geen anderhalve meter afstand houden of met meer dan drie personen bij elkaar zijn. “Wij kunnen niet overal tegelijkertijd zijn”, zo meldt de politie nu. Daarom doet de politie een oproep aan inwoners.

Spreek mensen aan

“Heb je die mensen zelf al aangesproken?”, is vaak de wedervraag die de politie stelt aan bellers en mailers. “Want we moeten dit met elkaar doen. We zijn ook nog bezig met andere urgente zaken”. De politie roept daarom inwoners van Almere op om zelf op mensen af te stappen die zich niet aan de regels houden. “Tip: Als je iemand aanspreekt, doe dit dat met respect. Bedenk van te voren hoe je zelf aangesproken zou willen worden. Want iemand iets toesnauwen, is veel minder effectief”, zo schrijft de politie op Facebook. “Lukt het nou niet om iemand aan te spreken, maak dan een melding bij de gemeente. Kijk daarvoor op de website van je gemeente. Lukt dat ook niet, bel dan ons, via 0900-8844”.

Controle

Deze week kondigde de politie aan strenger te controleren op overtreders van de coronamaatregelen. Zo kan onvoldoende afstand houden van elkaar (minimaal 1,5 meter) een boete van 400 euro per persoon opleveren.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

2 Reacties op “Politie vaak gebeld vanwege overtreders coronamaatregelen”

  1. Jaapie

    en dan zeker een klap voor je kop krijgen. die gasten hebben echt geen begrip hoe lief snoezig je het ook vraagt

  2. thuiszitter

    Iedereen die vandaag onnodig de straat op ging is NIET intelligent en dus dom. Want we hebben ons te houden aan een intelligente lockdown 😉 Waarom? Omdat er anders vanzelf wel een totale lockdown komt domkoppen. Voor je eigen gezondheid……..

Reageren is niet meer mogelijk.