71

Gemeente erkent overlast door verkeer Almere Haven

De gemeente Almere is het eens met bewoners in Almere Haven die last hebben van geluidsoverlast door verkeer. De bewoners gaven eerder aan dat de huidige geluidswallen niet geschikt zijn voor het toegenomen verkeer. Daar is de gemeente het nu mee eens.

Overlast

De huidige geluidswallen zijn berekend op een stad met 180.000 inwoners. Inmiddels telt Almere al meer dan 200.000 inwoners. “In de mobiliteitsvisie staan geen oplossingen voor het probleem, wel wordt een onderzoek aangekondigd”, zo wordt gemeld.

Boos

Bewoners van de Brugmark in de buurt van de Noorderdreef willen een nieuwe geluidswal. De oude is weggezakt waardoor de bewoners veel overlast ervaren van het verkeer. Buurtbewoner John Wessels is boos op de gemeente, zo vertelde hij aan de regionale omroep. De oude geluidswal die er nu staat is in de jaren 80 gebouwd toen er nog weinig verkeer was. Daarnaast is de geluidswal weggezakt. “Er zijn hier ook kinderen en oudere mensen die last krijgen van hun luchtwegen.” Wessels hoopt dat de gemeente nu eindelijk eens actie onderneemt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant