73

Veiligheidsregio Flevoland: Blijf dit Paasweekend thuis; geen wegen preventief afgesloten

In het regionaal overleg met de burgemeesters van Flevoland is gisteren een aantal besluiten genomen vanwege het aankomende paasweekend. Dat meldt de Veiligheidsregio Flevoland. Er wordt vooral opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Er worden geen wegen preventief afgesloten, alleen wanneer daar aanleiding toe is.

Motorrijders

Er worden ook geen wegen afgesloten voor grote groepen motoren of wielrenners. Wel wordt er extra toezicht gehouden op bekende plekken waar veel groepen wielrenners of motorrijders bij elkaar komen. “Bij rustplaatsen wordt op zowel de 1,5 meter onderlinge afstand als de samenscholing (3 of meer personen) gecontroleerd en gehandhaafd. Motor- en wielerclubs worden gevraagd hun leden op te roepen om niet in groepsverband de weg op te gaan ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus”, aldus de veiligheidsregio in een persbericht.

Bruggen en sluizen

In Almere worden veel bruggen en sluizen gesloten. Dat wordt door meer gemeenten in Glevoland gedaan. “De reden om dit besluit te nemen, is dat hierdoor de reisbewegingen binnen de regio beperkt worden en drukte in sluizen en voor bruggen voorkomen wordt. De provinciale bruggen en sluizen blijven open, mede gelet op de beroepsvaartfunctie”.

In Almere gaat het om Boelijn Brug en Tweede Trekvogelbrug. De Beatrixsluis, Leeghwatersluis, Kromme Weteringsluis, Schanullekesluis en de Havenkomsluis worden ook afgesloten.

Woonwinkels en bouwmarkten

“Er wordt extra toezicht en handhaving gehouden bij bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels in de regio. Indien nodig worden er in overleg met de exploitant extra maatregelen getroffen om ongewenste situaties te beëindigen. Bij te grote drukte, waardoor bezoekers zich niet houden aan de landelijke richtlijnen, wordt er gehandhaafd en kan er uiteindelijk tot sluiting worden overgegaan”.

Natuurgebieden

“Met de toezichthouders van de natuurgebieden vindt afstemming plaats over bezoekersaantallen”, meldt de Veiligheidsregio Flevoland. “Bij grote drukte, waardoor bezoekers zich niet houden aan de landelijke richtlijnen, wordt ook hier gehandhaafd en kan er tot sluiting van het gebied worden overgegaan. Daarnaast wordt de oproep gedaan om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet te gaan kamperen”.

Artikel geschreven door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant